Kardoen

€ 1,28

Kardonzen of Kardoen is een oude meerjarige groente uit het Middellandse Zeegebied, met name populair in Italie en Frankrijk.
De (liefst jonge) gebleekte bladribben van Kardoen worden geblancheert of gekookt en gegeten als groente. De smaak van de kardoen lijkt nog het meest op artisjokken, ietwat bitterzoet van smaak. In de periode maart-april in potjes zaaien en half mei buiten uitplanten. Dit is een overblijvende plant, maar moet 's winters worden afgedekt. Bind vanaf eind augustus de stengels bij elkaar en bedek ze met zwarte folie. 3-4 weken later kan worden geoogst.

Aantal

De smaak lijkt op artisjok
Binnenshuis opkweken
Een oude meerjarige groente


Periodes
Oogsttijd van september
Oogsttijd tot oktober

Advies en tips
Zaaiadvies opkweken in potten
Oogstadvies Bind vanaf eind augustus de stengels bij elkaar en bedek ze met zwarte folie. 3-4 weken later kan worden geoogst.
Winterklaar advies Moet in de winter afgedekt worden

Zaadkenmerken
Zaden per pakje  50

12168
5 Items
2018-04-13